403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

København S

København S

Da bygherre tog kontakt til NB ark, handlede projektet i første omgang om at renovere deres gamle bungalow. Det viste sig hurtigt at blive alt for dyrt, og i stedet besluttede de sig for at bygge et nyt dobbelthus på grunden, da den var stor nok til, at der kunne gives tilladelse til det. Den ene bolig blev derefter solgt, hvorefter de selv kunne flytte ind i et nyt ½ dobbelthus.

Hver bolig er på ca. 165 m2 i 1½ etage, og der er indrettet køkken, opholdsarealer, bad og kontor i stueetagen samt bad og 3 store værelser på øverste etage. De to børneværelser har samtidig fået en hems for at udnytte den gode lofthøjde.

Bagtil i haven har begge boliger deres egen terrasse med et overdækket areal, hvor der også er tænkt over at bevare så mange træer, som muligt. Derved får haven karakter og bevarer den grønne sammenhæng med omgivelserne.

Husets formsprog læner sig op ad de mange gamle murmestervillaer i området, og det har samtidig været vigtigt også for bygherre, at alle materialer er valgt, så de er så holdbare og naturlige, som muligt og hænger sammen med kvarterets karakter. Der er bl.a. anvendt Petersen tegl til facaderne, tegl på taget og massive egetræsgulve.

 

Fotos: Christina Kayser O.