This domain is pending renewal or has expired. Please contact the domain provider with questions.

Ombygning

Tisvilde 3

Tisvilde 3

Da familien købte det fine sommerhus i Tisvilde, var det med henblik på at få en god base i Danmark, når de var hjemme fra udlandet. Huset skulle altså kunne fungere som samlingssted for mange mennesker hele året. Huset er oprindeligt fra 1958, men bar præg af at være blevet udvidet af flere omgange. Opgaven var derfor primært at renovere huset og skabe en bedre arkitektonisk sammenhæng og kontakt til uderummene og den fantastiske natur, som omgiver huset. Det krævede dog også, at huset blev udvidet en smule i begge ender, men uden at røre ved det flotte stråtag. Indgangen blev flyttet om på nordøst gavlen, så ankomsten blev meget mere naturlig og indbydende. Den skønne gårdhave ind mod skoven blev derved også mere privat.

Stuen blev udvidet en smule under tagudhænget, og fra køkken og opholdsrummene blev der åbnet mere op til dagslyset og den storslåede natur.



Virum 15

Virum 15

Huset i Virum er et klassisk statslånshus fra 1946 i et plan + kælder. Der var senere kommet en udestue på, men den var utæt, og huset var blevet for småt. Familien ønskede to ekstra værelser og et rummeligt badeværelse, og ved at bygge en ny tagetage oven på huset, kunne man samtidig få en fantastisk udsigt over de grønne områder tæt på huset.

Det lille gæstetoilet i entreen måtte til gengæld nedlægges, så man i stedet kunne få en god trappe og mere rummelig entré.

Det store værelse på den nye tagetage viste sig at have så store kvaliteter ift. lys, rum og udsigt, at familien besluttede at flytte stuen derop. Herfra kan de nyde solnedgangen og kigget til de grønne trækroner lige uden for vinduerne. 



KGS. LYNGBY 4

KGS. LYNGBY 4

Denne ældre bungalow villa trængte til at få skiftet det gamle tag, og i den forbindelse ønskede familien en større renovering af deres bolig, hvor overetagen blev bedre integreret med resten af boligen. Det gamle loftrum blev indrettet til en soveafdeling, med flot udsigt ud over træerne mod nord, og trappen blev åbnet op mellem alle 3 etager.

I den tidligere smalle entré blev væggene omkring trappen revet ned, og trappen blev udskiftet, så der nu kommer lys helt ned i kælderen fra de nye ovenlysvinduer og den store kvist på tagetagen.


Hellerup 1

Hellerup 1

Den klassiske Hellerupvilla trængte til en kærlig hånd, og med familiens 5 sammenbragte og fælles børn var der behov for flere børneværelser. Løsningen blev at grave kælderen ud og skabe nogle store, lyse værelser med god rumhøjde til de teenagebørn, som kun bor i huset på ½ tid. Med indtænkning af nye, tekniske løsninger blev der sikret et godt og tørt indeklima i kælderen.

Huset gennemgik derudover en grundig renovering både ude og inde, hvor der blev værnet om alle de originale detaljer som stuk, brændeovn, udestue og gesimsbånd. Derudover blev der skabt et stort køkken-alrum, hvor hele familien kan samles, med den lange bænk som det perfekte mødested.

Om sommeren kan den nye træterrasse og trappe foran udestuen bruges som et ekstra opholdsrum

Til huset hører også en tidligere garage og portnerbolig, som blev indrettet til særskilt arbejds-, gæste- og teenagerum.

 

Fotos: Christina Kayser O.

 

 

Hillerød 1

Hillerød 1

Familien var meget i tvivl om, hvorvidt de skulle rive det slidte og trætte 60´er hus ned og bygge et nyt, eller om de skulle bevare og renovere. Beslutningen blev at renovere huset, da det ville give dem et mere interessant hus med flere arkitektoniske kvaliteter til de samme penge, og det var også en mere bæredygtig løsning.

Renoveringen tog udgangspunkt i de materiale- og farveholdninger, som huset er født med, men med et lidt mere moderne tvist. De gule, glaserede teglklinker på gulvet blev bevaret, og stilen underbygget med flere andre farverige fliser til at komplimentere.

Husejeren er meget glad for akvariefisk, og er desuden udlært sushikok, så fisk og japansk arkitektur blev grundstenene i projektet. Det store akvarie blev tænkt ind som en del af arkitekturen som et element, man møder som det første, når man træder ind i huset. 

Med den gennemgribende renovering fik det trætte 60´er hus et helt nyt liv og kan forhåbentlig få lov at leve mange år endnu.

 

Fotos: Christina Kayser O.

 

 

Solrød strand


Solrød strand

Husets ejere havde gennem flere år ønsket at give deres 1960’er-hus et nyt og moderne udtryk.

De mange udlandsrejser havde givet inspiration til og ønsker om en mere lys og åben planløsning med integration af haverummet. Poolen blev husets hjerte. Den skaber stemning både ude og inde hele året rundt, og den nye loggia giver mulighed for at bruge terrassen omkring poolen en stor del af året.

Birkerød

Birkerød

Familien ønskede mere plads og en mere tidssvarende indretning af den ældre, men fine murmestervilla fra 50´erne. Opgaven blev derfor at tegne en tilbygning, som var i tråd med den oprindelige arkitektur, men med en indretning, som passer til en moderne børnefamilie. Køkkenet blev åbnet op og lagt sammen med den oprindelige spisestue. Herfra går man et par trin ned i tilbygningen, som åbner sig mod den store have. Hvor der tidligere kun var et lille kig til haven, blev udsyn og adgang til haven et centralt ønske. Derfor blev der sat stor foldedøre i tilbygningen mod både syd og vest.

På 1. salen blev der indrettet et stort master bedroom med adskilt walk-in-closet. Murmestervillaen blev samtidig renoveret og fik nyt tag, nye kviste og nye energivinduer.





KGS. LYNGBY 3

Kgs. Lyngby 3

Da valget stod mellem at renovere og bygge til den ældre 50´er villa eller rive ned og bygge nyt, stod det klart, at villaen havde alt for meget potentiale og kvalitet til bare at kunne rives ned. Det blev i stedet en udfordring at skabe lyse, moderne rum og samtidig fremhæve de fine detaljer, så både ombygning og tilbygning var i harmoni med husets oprindelig udtryk.
 
Huset fik et større og mere åbent køkken med plads til hele familien. Den oprindelige stue blev indrettet til spisestue, hvor pejsen har fået en central placering. Via et par trin kommer man ned i tilbygningen, som er indrettet som en hyggelig stue med loft til kip og direkte udgang til haven.



Holte 8

Holte 8

Den ældre Johan Christensen villa trængte til en gennemgribende istandsættelse, da de nye ejere overtog huset. Der var dog enighed om at bevare eller genskabe mange af de fine detaljer som f.eks. den indbyggede pejs, de murede facader og sorte træpartier og ikke mindst de store glaspartier til den skønne have.

For at få skabt den ideelle planløsning skulle børneværelserne være større, og der måtte bygges en smule til i den ene ende af huset for at få en større stue. Der skulle også skabes en bedre sammenhæng mellem køkken og spiseplads, og for at understrege spisebordet som husets samlingspunkt, blev der etableret et stort ovenlys til at kaste lys ned over rummet.

Huset blev samtidig energirenoveret, så det i dag fremstår som en moderne og tidssvarende bolig, men med mange af de oprindelige arkitektoniske ideer bevaret.

Holte 6

Holte 6

Der var ingen tvivl om, at det var husets beliggenhed, som ejerne faldt for, da de valgte at købe det.
Huset fra 1970 skulle dog først have en gennemgribende modernisering, og udsigten skulle bringes meget mere ind i rummene. Køkkenet var dog forholdsvis nyt og kunne genbruges – det skulle bare flyttes. Gavle og tag blev beklædt med mørk zink, og murede facader blev pudset mørke. Det lyse træ på de lette facader er med til at bløde udtrykket op.