This domain is pending renewal or has expired. Please contact the domain provider with questions.

Køkken & Bad

Tisvilde 3

Tisvilde 3

Da familien købte det fine sommerhus i Tisvilde, var det med henblik på at få en god base i Danmark, når de var hjemme fra udlandet. Huset skulle altså kunne fungere som samlingssted for mange mennesker hele året. Huset er oprindeligt fra 1958, men bar præg af at være blevet udvidet af flere omgange. Opgaven var derfor primært at renovere huset og skabe en bedre arkitektonisk sammenhæng og kontakt til uderummene og den fantastiske natur, som omgiver huset. Det krævede dog også, at huset blev udvidet en smule i begge ender, men uden at røre ved det flotte stråtag. Indgangen blev flyttet om på nordøst gavlen, så ankomsten blev meget mere naturlig og indbydende. Den skønne gårdhave ind mod skoven blev derved også mere privat.

Stuen blev udvidet en smule under tagudhænget, og fra køkken og opholdsrummene blev der åbnet mere op til dagslyset og den storslåede natur.



Virum 15

Virum 15

Huset i Virum er et klassisk statslånshus fra 1946 i et plan + kælder. Der var senere kommet en udestue på, men den var utæt, og huset var blevet for småt. Familien ønskede to ekstra værelser og et rummeligt badeværelse, og ved at bygge en ny tagetage oven på huset, kunne man samtidig få en fantastisk udsigt over de grønne områder tæt på huset.

Det lille gæstetoilet i entreen måtte til gengæld nedlægges, så man i stedet kunne få en god trappe og mere rummelig entré.

Det store værelse på den nye tagetage viste sig at have så store kvaliteter ift. lys, rum og udsigt, at familien besluttede at flytte stuen derop. Herfra kan de nyde solnedgangen og kigget til de grønne trækroner lige uden for vinduerne. 



Virum 14

Virum 14

Huset er opført i 1956 og indgår som en del af en samlet bebyggelse på i alt 6 huse. De er erklæret bevaringsværdige, og det var derfor væsentligt, at den nye tilbygning passede bedst muligt til den eksisterende arkitektur med pudsede facader og forskudte tagflader.

Familien ønskede en separat børneafdeling og et mere åbent køkken / alrum. Det gav samtidig mulighed for, at vi kunne bringe den karakteristiske tagkonstruktion og højtsiddende vinduer lidt mere i spil i huset, så der kom nogle interessante kig og lysindfald i både køkken / alrum, entré og værelse.

Vi har derfor sat en stor ære i, at når man møder huset fra vejen, vil kun den skarpe iagttager kunne se, at huset er blevet udvidet med en ekstra tilbygning.




Sommerhus i Tisvilde

Sommerhus i Tisvilde

Huset er på ca. 95 m2 og beliggende op mod en fredet skov, som gav et begrænset byggefelt. Huset orienterer sig mod skoven og iscenesætter træernes lodrette stammer med de store vinduespartier. De meget markante ovenlysvinduer giver flotte kig til himmel og trækroner og skaber fornemmelsen af en lysning i midten af huset, når sollyset kaster skygger ned på bagvæggen.

Huset er opført med lette facader imellem de murede gavle og har klare arkitektoniske referencer til det gamle sommerhus fra 50´erne, som lå på grunden tidligere. Huset er blevet indrettet i samarbejde med Velux med de nyeste løsninger inden for styring af sollys og indeklima.

Gulve er udført i poleret insitubeton, og inventar er udført med egetræsfronter.


HOLTE 9

HOLTE 9

Det oprindelige enfamiliehus fra 60´erne var allerede bygget til ad flere omgange, men familien ønskede at fremtidssikre huset med en separat forældreafdeling med eget badeværelse. Løsningen blev en vinkel på huset, hvor den eksisterende tagflade med ensidig hældning blev forlænget. Det betyder, at soveværelset har fået en flot rumhøjde på næsten 3 m og vinduespartier med kig mod trækronerne på de høje træer. Tilbygningen indrammer samtidig den nye, store træterrasse, som nu er familiens primære uderum.

For at kompensere for aftensolen i stuen, blev der etableret et nyt, stort ovenlysvindue i midten af rummet. Køkkenet blev ligeledes åbnet mere op, og der blev plads til en skøn køkkenø.

Tilbygningen er opført med pudsede facader og cedertræslister i tråd med det eksisterende hus for at opnå en optimal sammenhæng mellem nyt og gammelt.


København S

København S

Da bygherre tog kontakt til NB ark, handlede projektet i første omgang om at renovere deres gamle bungalow. Det viste sig hurtigt at blive alt for dyrt, og i stedet besluttede de sig for at bygge et nyt dobbelthus på grunden, da den var stor nok til, at der kunne gives tilladelse til det. Den ene bolig blev derefter solgt, hvorefter de selv kunne flytte ind i et nyt ½ dobbelthus.

Hver bolig er på ca. 165 m2 i 1½ etage, og der er indrettet køkken, opholdsarealer, bad og kontor i stueetagen samt bad og 3 store værelser på øverste etage. De to børneværelser har samtidig fået en hems for at udnytte den gode lofthøjde.

Bagtil i haven har begge boliger deres egen terrasse med et overdækket areal, hvor der også er tænkt over at bevare så mange træer, som muligt. Derved får haven karakter og bevarer den grønne sammenhæng med omgivelserne.

Husets formsprog læner sig op ad de mange gamle murmestervillaer i området, og det har samtidig været vigtigt også for bygherre, at alle materialer er valgt, så de er så holdbare og naturlige, som muligt og hænger sammen med kvarterets karakter. Der er bl.a. anvendt Petersen tegl til facaderne, tegl på taget og massive egetræsgulve.

 

Fotos: Christina Kayser O.

 

 

Hellerup 1

Hellerup 1

Den klassiske Hellerupvilla trængte til en kærlig hånd, og med familiens 5 sammenbragte og fælles børn var der behov for flere børneværelser. Løsningen blev at grave kælderen ud og skabe nogle store, lyse værelser med god rumhøjde til de teenagebørn, som kun bor i huset på ½ tid. Med indtænkning af nye, tekniske løsninger blev der sikret et godt og tørt indeklima i kælderen.

Huset gennemgik derudover en grundig renovering både ude og inde, hvor der blev værnet om alle de originale detaljer som stuk, brændeovn, udestue og gesimsbånd. Derudover blev der skabt et stort køkken-alrum, hvor hele familien kan samles, med den lange bænk som det perfekte mødested.

Om sommeren kan den nye træterrasse og trappe foran udestuen bruges som et ekstra opholdsrum

Til huset hører også en tidligere garage og portnerbolig, som blev indrettet til særskilt arbejds-, gæste- og teenagerum.

 

Fotos: Christina Kayser O.

 

 

Hillerød 1

Hillerød 1

Familien var meget i tvivl om, hvorvidt de skulle rive det slidte og trætte 60´er hus ned og bygge et nyt, eller om de skulle bevare og renovere. Beslutningen blev at renovere huset, da det ville give dem et mere interessant hus med flere arkitektoniske kvaliteter til de samme penge, og det var også en mere bæredygtig løsning.

Renoveringen tog udgangspunkt i de materiale- og farveholdninger, som huset er født med, men med et lidt mere moderne tvist. De gule, glaserede teglklinker på gulvet blev bevaret, og stilen underbygget med flere andre farverige fliser til at komplimentere.

Husejeren er meget glad for akvariefisk, og er desuden udlært sushikok, så fisk og japansk arkitektur blev grundstenene i projektet. Det store akvarie blev tænkt ind som en del af arkitekturen som et element, man møder som det første, når man træder ind i huset. 

Med den gennemgribende renovering fik det trætte 60´er hus et helt nyt liv og kan forhåbentlig få lov at leve mange år endnu.

 

Fotos: Christina Kayser O.

 

 

Virum 8


Virum 8

Familien havde brug for mere plads og et ønske om, at familiens fire store børn kunne få deres egen afdeling. De ønskede samtidig en åben planløsning, hvor alle kunne samles. Grunden ligger op ad grønne områder, så der blev skabt gode kig til både haven og skoven. Den skrånende grund gav samtidig mulighed for forskudte niveauer mellem børneafdelingen, voksen- og fællesområdet.

Energi og miljø

Huset er bygget til at overholde 2015-energikrav. Det har jordvarmeanlæg, solceller på taget og genvindingsanlæg. Der er lagt vægt på holdbare, naturlige materialer.

Fotos: Christina Kayser O.

Danske Bolig arkitekter har udgivet en artikel om projektet, der kan læses i linket herunder.

Danske Bolig Arkitekter: Maison grand danois

Solrød strand


Solrød strand

Husets ejere havde gennem flere år ønsket at give deres 1960’er-hus et nyt og moderne udtryk.

De mange udlandsrejser havde givet inspiration til og ønsker om en mere lys og åben planløsning med integration af haverummet. Poolen blev husets hjerte. Den skaber stemning både ude og inde hele året rundt, og den nye loggia giver mulighed for at bruge terrassen omkring poolen en stor del af året.