This domain is pending renewal or has expired. Please contact the domain provider with questions.

Tilbygning

Tisvilde 3

Tisvilde 3

Da familien købte det fine sommerhus i Tisvilde, var det med henblik på at få en god base i Danmark, når de var hjemme fra udlandet. Huset skulle altså kunne fungere som samlingssted for mange mennesker hele året. Huset er oprindeligt fra 1958, men bar præg af at være blevet udvidet af flere omgange. Opgaven var derfor primært at renovere huset og skabe en bedre arkitektonisk sammenhæng og kontakt til uderummene og den fantastiske natur, som omgiver huset. Det krævede dog også, at huset blev udvidet en smule i begge ender, men uden at røre ved det flotte stråtag. Indgangen blev flyttet om på nordøst gavlen, så ankomsten blev meget mere naturlig og indbydende. Den skønne gårdhave ind mod skoven blev derved også mere privat.

Stuen blev udvidet en smule under tagudhænget, og fra køkken og opholdsrummene blev der åbnet mere op til dagslyset og den storslåede natur.



Søborg 1

Søborg 1

Det oprindelige hus er opført i 1913 i nationalromantisk stil og fremstod i fin stand. Da familien ønskede en tilbygning med to ekstra værelser og et badeværelse samt en ekstra stue, var det derfor først og fremmest en overvejelse, om tilbygningen skulle fremstå med sit eget udtryk eller tilpasse sig den oprindelige arkitektur. Man kan argumentere for begge dele, men da huset fremstod ret kompakt, vurderede vi, at det ville være klædeligt og mest helstøbt at forlænge huskroppen med et fag. Det skulle selvfølgelig gøres med samme materialer og detaljeringsgrad som det oprindelige hus. De gesimsbånd og relieffer, som sad på den eksisterende gavl blev derfor ”kopieret” med ud på den nye gavl, og generelt blev tilbygningen udført med tanke på, at passe bedst mulig til den eksisterende arkitektur. 

Der kom en ny kvist på taget og nye vinduer i karnappen. Ellers blev der ikke rørt ved det eksisterende hus.

Vi mener selv, det er lykkes at lave en usynlig tilbygning, som kun har gjort det samlede arkitektoniske udtryk på huset mere harmonisk.



Virum 14

Virum 14

Huset er opført i 1956 og indgår som en del af en samlet bebyggelse på i alt 6 huse. De er erklæret bevaringsværdige, og det var derfor væsentligt, at den nye tilbygning passede bedst muligt til den eksisterende arkitektur med pudsede facader og forskudte tagflader.

Familien ønskede en separat børneafdeling og et mere åbent køkken / alrum. Det gav samtidig mulighed for, at vi kunne bringe den karakteristiske tagkonstruktion og højtsiddende vinduer lidt mere i spil i huset, så der kom nogle interessante kig og lysindfald i både køkken / alrum, entré og værelse.

Vi har derfor sat en stor ære i, at når man møder huset fra vejen, vil kun den skarpe iagttager kunne se, at huset er blevet udvidet med en ekstra tilbygning.




HOLTE 9

HOLTE 9

Det oprindelige enfamiliehus fra 60´erne var allerede bygget til ad flere omgange, men familien ønskede at fremtidssikre huset med en separat forældreafdeling med eget badeværelse. Løsningen blev en vinkel på huset, hvor den eksisterende tagflade med ensidig hældning blev forlænget. Det betyder, at soveværelset har fået en flot rumhøjde på næsten 3 m og vinduespartier med kig mod trækronerne på de høje træer. Tilbygningen indrammer samtidig den nye, store træterrasse, som nu er familiens primære uderum.

For at kompensere for aftensolen i stuen, blev der etableret et nyt, stort ovenlysvindue i midten af rummet. Køkkenet blev ligeledes åbnet mere op, og der blev plads til en skøn køkkenø.

Tilbygningen er opført med pudsede facader og cedertræslister i tråd med det eksisterende hus for at opnå en optimal sammenhæng mellem nyt og gammelt.


Gentofte 1

Gentofte 1

Familien med deres store teenager døtre syntes, at den flotte patriciervilla begyndte at blive trang og ønskede derfor en tilbygning med god plads til de halvvoksne piger. Den oprindelige arkitektur og rene huskrop kunne ikke bare udvides i samme stil, så løsningen blev en tilbygning med sit eget, og mere nutidige formsprog. Den er bundet sammen med hovedhuset med en glasbygning, som samtidig giver en mere rummelig fordelingsentré og skaber en hyggelig krog på den nye træterrasse.

Værelserne blev ekstra rummelige af, at der er loft til kip og indbygget hems. Derved frigøre ekstra plads til hygge- og arbejdskrog. Begge værelserne har ovenlysvinduer og egen udgang til terrassen.

Patriciervillaens facader blev pudset op og malet hvide, og den sorte sokkel og hoveddør binder huset visuelt sammen med de sorte træfacader på tilbygningen.

 

 

 

Solrød strand


Solrød strand

Husets ejere havde gennem flere år ønsket at give deres 1960’er-hus et nyt og moderne udtryk.

De mange udlandsrejser havde givet inspiration til og ønsker om en mere lys og åben planløsning med integration af haverummet. Poolen blev husets hjerte. Den skaber stemning både ude og inde hele året rundt, og den nye loggia giver mulighed for at bruge terrassen omkring poolen en stor del af året.

Birkerød

Birkerød

Familien ønskede mere plads og en mere tidssvarende indretning af den ældre, men fine murmestervilla fra 50´erne. Opgaven blev derfor at tegne en tilbygning, som var i tråd med den oprindelige arkitektur, men med en indretning, som passer til en moderne børnefamilie. Køkkenet blev åbnet op og lagt sammen med den oprindelige spisestue. Herfra går man et par trin ned i tilbygningen, som åbner sig mod den store have. Hvor der tidligere kun var et lille kig til haven, blev udsyn og adgang til haven et centralt ønske. Derfor blev der sat stor foldedøre i tilbygningen mod både syd og vest.

På 1. salen blev der indrettet et stort master bedroom med adskilt walk-in-closet. Murmestervillaen blev samtidig renoveret og fik nyt tag, nye kviste og nye energivinduer.





KGS. LYNGBY 3

Kgs. Lyngby 3

Da valget stod mellem at renovere og bygge til den ældre 50´er villa eller rive ned og bygge nyt, stod det klart, at villaen havde alt for meget potentiale og kvalitet til bare at kunne rives ned. Det blev i stedet en udfordring at skabe lyse, moderne rum og samtidig fremhæve de fine detaljer, så både ombygning og tilbygning var i harmoni med husets oprindelig udtryk.
 
Huset fik et større og mere åbent køkken med plads til hele familien. Den oprindelige stue blev indrettet til spisestue, hvor pejsen har fået en central placering. Via et par trin kommer man ned i tilbygningen, som er indrettet som en hyggelig stue med loft til kip og direkte udgang til haven.



Holte 7


Holte 7

Den oprindelige ejendom er fra 1932, men var allerede udbygget med en tilbygning i 2002.
Ejerne ønskede en bedre arkitektonisk helhed mellem tilbygningen og det oprindelige hus og også lidt mere plads. Hele huset gennemgik derfor en modernisering, hvor der skulle tages hensyn til de arkitektoniske detaljer i det oprindelige hus, men også skabes en moderne bolig med åbent køkken og bedre sammenhæng med den smukke have.

 

 

Virum 13


Virum 13

Den eksisterende villa er et arkitekttegnet typehus fra 1950’erne. Den er bevaringsværdig og indgår i en samlet bebyggelsesplan, hvor flere af husene er tegnet af Mogens Lassen, men de kun 77 m2 bolig var ikke tilstrækkeligt til børnefamilien. Selv om boligarealet blev mere end fordoblet er det gjort med stor respekt for den oprindelige arkitektur. Køkkenet er åbnet op og er blevet husets hjerte. Fra både spisestue og stue giver de stor foldedøre god kontakt til den dejlige terrasse, som derved også forøger husets areal i sommerhalvåret.
Den forholdsvis smalle grund var en udfordring ift. at trække dagslys ind i opholdsrummene, men det blev løst dels ved indbygning af ovenlys og ved en lille forskydning mellem tilbygningen og det eksisterende hus.

 

Fotos: Christina Kayser O.

 

Danske Bolig arkitekter har udgivet en artikel om projektet, der kan læses i linket herunder.

Danske Bolig Arkitekter: Nyt hus med gammel sjael