Too many requests

Nybyggeri

København S

København S

Da bygherre tog kontakt til NB ark, handlede projektet i første omgang om at renovere deres gamle bungalow. Det viste sig hurtigt at blive alt for dyrt, og i stedet besluttede de sig for at bygge et nyt dobbelthus på grunden, da den var stor nok til, at der kunne gives tilladelse til det. Den ene bolig blev derefter solgt, hvorefter de selv kunne flytte ind i et nyt ½ dobbelthus.

Hver bolig er på ca. 165 m2 i 1½ etage, og der er indrettet køkken, opholdsarealer, bad og kontor i stueetagen samt bad og 3 store værelser på øverste etage. De to børneværelser har samtidig fået en hems for at udnytte den gode lofthøjde.

Bagtil i haven har begge boliger deres egen terrasse med et overdækket areal, hvor der også er tænkt over at bevare så mange træer, som muligt. Derved får haven karakter og bevarer den grønne sammenhæng med omgivelserne.

Husets formsprog læner sig op ad de mange gamle murmestervillaer i området, og det har samtidig været vigtigt også for bygherre, at alle materialer er valgt, så de er så holdbare og naturlige, som muligt og hænger sammen med kvarterets karakter. Der er bl.a. anvendt Petersen tegl til facaderne, tegl på taget og massive egetræsgulve.

 

Fotos: Christina Kayser O.

 

 

Anneks på Fanø

Anneks på Fanø

Da sommerhuset gik i arv til næste generation, blev der behov for mere plads. Løsningen blev et anneks med tilhørende udhus. Det oprindelige sommerhus er opført i en fordybning i klitterne for at få læ om huset. Det nye anneks måtte derimod gerne placeres højt i landskabet med udsigt til vandet og klitlandskabet. Trods sin beskedne størrelse på bare 15 m2 + 10 m2 udhus er der blevet plads til 4 sovepladser inkl. hems og et lille toilet.

 

 

Virum 8


Virum 8

Familien havde brug for mere plads og et ønske om, at familiens fire store børn kunne få deres egen afdeling. De ønskede samtidig en åben planløsning, hvor alle kunne samles. Grunden ligger op ad grønne områder, så der blev skabt gode kig til både haven og skoven. Den skrånende grund gav samtidig mulighed for forskudte niveauer mellem børneafdelingen, voksen- og fællesområdet.

Energi og miljø

Huset er bygget til at overholde 2015-energikrav. Det har jordvarmeanlæg, solceller på taget og genvindingsanlæg. Der er lagt vægt på holdbare, naturlige materialer.

Fotos: Christina Kayser O.

Danske Bolig arkitekter har udgivet en artikel om projektet, der kan læses i linket herunder.

Danske Bolig Arkitekter: Maison grand danois

Kolding

Kolding

Projektet omfatter et nyt enfamiliehus på ca. 270m2 beliggende på skrånende grund med udsigt over Kolding Fjord.

Beliggenheden og ikke mindst udsigten har været styrende for husets form, ligesom det har været væsentligt at give huset visuel tyngde for at spille op til terrænet. Huset favner både udsigten og skaber læ til den private terrasse.

Byggeriet er blevet præmieret som borgernes favorit med Kolding kommunes Arkitekturpris 2009.

 

Fotos: Christina Kayser O.

 

Danske Bolig arkitekter har udgivet en artikel om projektet, der kan læses i linket herunder.

Danske Bolig Arkitekter: Moderne funkis med fjordudsigt