Lene Karup

Kgs. Lyngby 2


Kgs. Lyngby 2

Familiens store børn var ved at vokse ud af huset, og en ny anneksbygning til den klassiske murermestervilla blev løsningen. Familiens ældste teenager kunne dermed få ”egen” bolig uden at skulle flytte. Annekset kan senere fungere som gæstehus, hjemmekontor eller andet.

Sammenbygningen med den oprindelige murermestervilla blev løst ved at lave en mellemzone, der fungerer som fælles opholdsrum med udgang til terrassen via en bred foldedør. Selve annekset har form som en sort ”tvilling” til murermestervillaen. Den er indrettet med badeværelse, stue og sovehems.

Gehl Architects


Nyt domicil for Gehl Architects

Byplanarkitekterne Gehl Architects var efterhånden vokset ud af deres lokaler, som
NB ark tidligere havde indrettet til dem. Opgaven lød derfor på, at finde nogle større, velbeliggende lokaler, som samtidig kunne omformes og gives nyt liv, så tegnestuens voksende behov kunne tilgodeses.

Lokalerne på Vesterbrogade havde tidligere fungeret som små, midlertidige kontorlejemål. De skulle derfor først igennem en større forvandling, før der kunne skabes nye, åbne og lyse kontorer for byplanarkitekterne. Ved at åbne op mellem etagerne og etablere nye trappeløb blev der skabt en sammenhæng og et flow i det 1200 m2 store lejemål.

To store rytterlys i taget giver dagslys til forhusets to etager, og nye glasvægge skaber transparens gennem hele bygningen. Fra den nye tagterrasse er der en fantastisk udsigt til byens mange tårne.

Indretningen er holdt i klassisk, nordisk design, som understreger tegnestuens forankring trods dens internationale virke.

Kgs. Lyngby


Kgs. Lyngby

Gulvene i den fine, gamle villa i Lyngby trængte til en overhaling, og i den forbindelse ønskede familien at få etableret gulvvarme i de fire stuer. Der skulle samtidig tænkes en ny indretning ind i projektet. En ny pejs blev en central del af rummene, så væggen mellem to af stuerne blev revet ned.

Sildebensgulvet er lagt med store stave og har fået en grålig oliering. Detaljer omkring blandt andet pejs og reol er tiltænkt et nutidigt udtryk, men indpasset til den gamle villas fine detaljer.

Virum 8


Virum 8

Familien havde brug for mere plads og et ønske om, at familiens fire store børn kunne få deres egen afdeling. De ønskede samtidig en åben planløsning, hvor alle kunne samles. Grunden ligger op ad grønne områder, så der blev skabt gode kig til både haven og skoven. Den skrånende grund gav samtidig mulighed for forskudte niveauer mellem børneafdelingen, voksen- og fællesområdet.

Energi og miljø

Huset er bygget til at overholde 2015-energikrav. Det har jordvarmeanlæg, solceller på taget og genvindingsanlæg. Der er lagt vægt på holdbare, naturlige materialer.

Solrød strand


Solrød strand

Husets ejere havde gennem flere år ønsket at give deres 1960’er-hus et nyt og moderne udtryk.

De mange udlandsrejser havde givet inspiration til og ønsker om en mere lys og åben planløsning med integration af haverummet. Poolen blev husets hjerte. Den skaber stemning både ude og inde hele året rundt, og den nye loggia giver mulighed for at bruge terrassen omkring poolen en stor del af året.

Virum 11


Virum 11

Da familien købte den ældre villa, var det med ønsket om at forvandle den til en lys og moderne bolig, hvor udsigten til Furesø blev fremhævet.
Hele huset er blevet opdateret både indvendigt og udvendigt, og der er skabt nye hjørnevinduer fra stuerne med udgang til ny, stor terrasse med søudsigt.

Energi og miljø

Udskiftning af vinduer til lavenergi samt udskiftning af varmeinstallation.

Kontor


Kontor

Da byplanarkitekterne Gehl Architects skulle indrette sig i nye lokaler, var det væsentligt, at der blev skabt store, lyse rum med god indbyrdes kontakt.

Rummene skulle ligeledes understrege de forskellige stemninger i (og behov for) fordybelse, socialt samvær og aktivitet. Indretningen skulle samtidig respektere, men gerne kontrastere, den originale arkitektur i 1800-tals bygningen, så tegnestuen fik sat sit helt eget præg på lokalerne.

Kolding

Kolding

Projektet omfatter et nyt enfamiliehus på ca. 270m2 beliggende på skrånende grund med udsigt over Kolding Fjord.

Beliggenheden og ikke mindst udsigten har været styrende for husets form, ligesom det har været væsentligt at give huset visuel tyngde for at spille op til terrænet. Huset favner både udsigten og skaber læ til den private terrasse.

Byggeriet er blevet præmieret som borgernes favorit med Kolding kommunes Arkitekturpris 2009.

Virum 10


Virum 10

Rækkehuset i Virum blev udvidet med et soveværelse med direkte udgang til den nye terrasse. Samtidig blev de eksisterende stuer slået sammen til én stor stue med en god legekrog til børnene.

På førstesalen blev den store kvist renoveret med ekstra isolering, nye vinduer og udvendig beklædning, som matcher tilbygningens udtryk. Den nye træterrasse er bygget med brede trin, som giver mulighed for, at man kan sidde på dem.

Holte 5

Holte 5

Den klassiske 1970’er-villa trængte til en kærlig hånd og en god energirenovering, da de nye ejere overtog huset.

Huset fik en mindre tilbygning, og der blev samtidig revet vægge ned og skabt nogle store, lyse rum. Den oprindelige stil med de gule murstensfacader og built-up tag er bevaret, men huset har fået et mere moderne udtryk med de sorte vinduer og den sorte zinkbeklædning på sternkanten. De nye, store foldedøre giver god kontakt mellem opholdsrummet og haven.