Lene Karup

Birkerød

Birkerød

Familien ønskede mere plads og en mere tidssvarende indretning af den ældre, men fine murmestervilla fra 50´erne. Opgaven blev derfor at tegne en tilbygning, som var i tråd med den oprindelige arkitektur, men med en indretning, som passer til en moderne børnefamilie. Køkkenet blev åbnet op og lagt sammen med den oprindelige spisestue. Herfra går man et par trin ned i tilbygningen, som åbner sig mod den store have. Hvor der tidligere kun var et lille kig til haven, blev udsyn og adgang til haven et centralt ønske. Derfor blev der sat stor foldedøre i tilbygningen mod både syd og vest.

På 1. salen blev der indrettet et stort master bedroom med adskilt walk-in-closet. Murmestervillaen blev samtidig renoveret og fik nyt tag, nye kviste og nye energivinduer.





KGS. LYNGBY 3

Kgs. Lyngby 3

Da valget stod mellem at renovere og bygge til den ældre 50´er villa eller rive ned og bygge nyt, stod det klart, at villaen havde alt for meget potentiale og kvalitet til bare at kunne rives ned. Det blev i stedet en udfordring at skabe lyse, moderne rum og samtidig fremhæve de fine detaljer, så både ombygning og tilbygning var i harmoni med husets oprindelig udtryk.
 
Huset fik et større og mere åbent køkken med plads til hele familien. Den oprindelige stue blev indrettet til spisestue, hvor pejsen har fået en central placering. Via et par trin kommer man ned i tilbygningen, som er indrettet som en hyggelig stue med loft til kip og direkte udgang til haven.



Holte 8

Holte 8

Den ældre Johan Christensen villa trængte til en gennemgribende istandsættelse, da de nye ejere overtog huset. Der var dog enighed om at bevare eller genskabe mange af de fine detaljer som f.eks. den indbyggede pejs, de murede facader og sorte træpartier og ikke mindst de store glaspartier til den skønne have.

For at få skabt den ideelle planløsning skulle børneværelserne være større, og der måtte bygges en smule til i den ene ende af huset for at få en større stue. Der skulle også skabes en bedre sammenhæng mellem køkken og spiseplads, og for at understrege spisebordet som husets samlingspunkt, blev der etableret et stort ovenlys til at kaste lys ned over rummet.

Huset blev samtidig energirenoveret, så det i dag fremstår som en moderne og tidssvarende bolig, men med mange af de oprindelige arkitektoniske ideer bevaret.

 

Buresø

Buresø

Huset er et nyt sommerhus på ca. 150 m2 beliggende i et skovbryn, og udsigten til skoven og de høje træer var derfor vigtig for indretningen og husets formsprog, ligesom det også var vigtigt at bevare nogle af de oprindelige træer på grunden.

Køkkenet er husets hjerte og kan åbnes med store foldedøre mod både nord og syd og nærmest fungere som et udekøkken. Det er samtidig det som binder værelsesfløj og opholdsfløj sammen. Mellemrummene mellem bygningskroppene giver mulighed for mange opholdskroge udenfor, både som overdækket terrasse og som åbne rum med kig til skoven. I forlængelse af badeværelset er der indtænkt en udebruser med direkte adgang fra badeværelset. I kælderen er der plads til både vinkælder, vaskekælder og teknikrum, og huset er forberedt til at kunne bruges som helårsbeboelse.

Holte 6

Holte 6

Der var ingen tvivl om, at det var husets beliggenhed, som ejerne faldt for, da de valgte at købe det.
Huset fra 1970 skulle dog først have en gennemgribende modernisering, og udsigten skulle bringes meget mere ind i rummene. Køkkenet var dog forholdsvis nyt og kunne genbruges – det skulle bare flyttes. Gavle og tag blev beklædt med mørk zink, og murede facader blev pudset mørke. Det lyse træ på de lette facader er med til at bløde udtrykket op.

 

 

 

Fanø

Fanø

Da sommerhuset gik i arv til næste generation, blev der behov for mere plads. Løsningen blev et anneks med tilhørende udhus. Det oprindelige sommerhus er opført i en fordybning i klitterne for at få læ om huset. Det nye anneks måtte derimod gerne placeres højt i landskabet med udsigt til vandet og klitlandskabet. Trods sin beskedne størrelse på bare 15 m2 + 10 m2 udhus er der blevet plads til 3 sovepladser inkl. hems og et lille toilet.
Byggeriet er under opførelse og forventes afsluttet i 2019.

 

 

 

Holte 7


Holte 7

Den oprindelige ejendom er fra 1932, men var allerede udbygget med en tilbygning i 2002.
Ejerne ønskede en bedre arkitektonisk helhed mellem tilbygningen og det oprindelige hus og også lidt mere plads. Hele huset gennemgik derfor en modernisering, hvor der skulle tages hensyn til de arkitektoniske detaljer i det oprindelige hus, men også skabes en moderne bolig med åbent køkken og bedre sammenhæng med den smukke have.

 

 

 

Virum 13


Virum 13

Den eksisterende villa er et arkitekttegnet typehus fra 1950’erne. Den er bevaringsværdig og indgår i en samlet bebyggelsesplan, hvor flere af husene er tegnet af Mogens Lassen, men de kun 77 m2 bolig var ikke tilstrækkeligt til børnefamilien. Selv om boligarealet blev mere end fordoblet er det gjort med stor respekt for den oprindelige arkitektur. Køkkenet er åbnet op og er blevet husets hjerte. Fra både spisestue og stue giver de stor foldedøre god kontakt til den dejlige terrasse, som derved også forøger husets areal i sommerhalvåret.
Den forholdsvis smalle grund var en udfordring ift. at trække dagslys ind i opholdsrummene, men det blev løst dels ved indbygning af ovenlys og ved en lille forskydning mellem tilbygningen og det eksisterende hus.

Virum 12


Virum 12

Den store, hvide villa havde allerede gennemgået en større renovering, men trapperummet og køkkenet stod i miserabel stand. Der skulle tænkes en ny indretning, så der blev mere rummeligt. Trappen blev derfor flyttet for at åbne entreen mere op, og køkkenet blev lagt sammen med et bryggers. Det krævede, at tagkonstruktionen over trappen blev ændret, men det skabte samtidig en bedre arkitektonisk helhed.

De nye ovenlys over trappen giver et flot dagslys til hallen, og køkkenet fik en ny terrassedør ud til haven.

Klampenborg


Klampenborg

Den klassiske Johan Christensen villa ligger i en samlet bebyggelse nord for København. Villaens nye ejer ønskede at forvandle den til en moderne og nutidig villa med en tidssvarende komfort og indretning. Den komprimerede have var en udfordring. Her blev den traditionelle græsplane erstattet af bede, belægninger og en moderne badesø.

Indvendig har huset undergået en totalrenovering og en ny indretning med en mere åben planløsning og markante ovenlysvinduer i det nye køkken.