Asger Ryg

Gentofte 1

Gentofte 1

Familien med deres store teenager døtre syntes, at den flotte patriciervilla begyndte at blive trang og ønskede derfor en tilbygning med god plads til de halvvoksne piger. Den oprindelige arkitektur og rene huskrop kunne ikke bare udvides i samme stil, så løsningen blev en tilbygning med sit eget, og mere nutidige formsprog. Den er bundet sammen med hovedhuset med en glasbygning, som samtidig giver en mere rummelig fordelingsentré og skaber en hyggelig krog på den nye træterrasse.

Værelserne blev ekstra rummelige af, at der er loft til kip og indbygget hems. Derved frigøre ekstra plads til hygge- og arbejdskrog. Begge værelserne har ovenlysvinduer og egen udgang til terrassen.

Patriciervillaens facader blev pudset op og malet hvide, og den sorte sokkel og hoveddør binder huset visuelt sammen med de sorte træfacader på tilbygningen.

 

 

 

Hellerup 1

Hellerup 1

Den klassiske Hellerupvilla trængte til en kærlig hånd, og med familiens 5 sammenbragte og fælles børn var der behov for flere børneværelser. Løsningen blev at grave kælderen ud og skabe nogle store, lyse værelser med god rumhøjde til de teenagebørn, som kun bor i huset på ½ tid. Med indtænkning af nye, tekniske løsninger blev der sikret et godt og tørt indeklima i kælderen.

Huset gennemgik derudover en grundig renovering både ude og inde, hvor der blev værnet om alle de originale detaljer som stuk, brændeovn, udestue og gesimsbånd. Derudover blev der skabt et stort køkken-alrum, hvor hele familien kan samles, med den lange bænk som det perfekte mødested.

Om sommeren kan den nye træterrasse og trappe foran udestuen bruges som et ekstra opholdsrum

Til huset hører også en tidligere garage og portnerbolig, som blev indrettet til særskilt arbejds-, gæste- og teenagerum.

 

Fotos: Christina Kayser O.

 

Hillerød 1

Hillerød 1

Familien var meget i tvivl om, hvorvidt de skulle rive det slidte og trætte 60´er hus ned og bygge et nyt, eller om de skulle bevare og renovere. Beslutningen blev at renovere huset, da det ville give dem et mere interessant hus med flere arkitektoniske kvaliteter til de samme penge, og det var også en mere bæredygtig løsning.

Renoveringen tog udgangspunkt i de materiale- og farveholdninger, som huset er født med, men med et lidt mere moderne tvist. De gule, glaserede teglklinker på gulvet blev bevaret, og stilen underbygget med flere andre farverige fliser til at komplimentere.

Husejeren er meget glad for akvariefisk, og er desuden udlært sushikok, så fisk og japansk arkitektur blev grundstenene i projektet. Det store akvarie blev tænkt ind som en del af arkitekturen som et element, man møder som det første, når man træder ind i huset. 

Med den gennemgribende renovering fik det trætte 60´er hus et helt nyt liv og kan forhåbentlig få lov at leve mange år endnu.

 

Fotos: Christina Kayser O.

 

Anneks på Fanø

Anneks på Fanø

Da sommerhuset gik i arv til næste generation, blev der behov for mere plads. Løsningen blev et anneks med tilhørende udhus. Det oprindelige sommerhus er opført i en fordybning i klitterne for at få læ om huset. Det nye anneks måtte derimod gerne placeres højt i landskabet med udsigt til vandet og klitlandskabet. Trods sin beskedne størrelse på bare 15 m2 + 10 m2 udhus er der blevet plads til 4 sovepladser inkl. hems og et lille toilet.